AMTAK kiadó mesefilm pályázata

 

AMTAK könyvkiadó 

MESEFILM PÁLYÁZAT

 

Rövid mesefilm pályázat | 2023. november 30.

Az AMTAK Kiadó pályázatot hirdet adott mesekönyv jelenetének rövid mesefilm formában való feldolgozására.

Pályázók köre: Magyarországi címmel rendelkező amatőr vagy profi gyerekszínjátszókörök.

Tartalom: Varsányi József: 
Lea, Mackó és a többiek című kötetéből az alábbi mesék egyik (5 szereplős) epizódjának feldolgozása élő szereplőkkel: A szörny, Az exkavátor, A tűzokádó sárkány, Bagoly néni, Mire jó egy kukoricacsutka?, Mókuska Tündérvárosban
. A videofilm készüljön színpadi változatban!

A pályázat célja: Tehetséges gyerekszínjátszókör keresése egy mesekönyv sorozat filmfeldolgozásához. (Főszereplők: Mókuska: 3 éves kislány, Hörcsi: 5 éves kisfiú, Tapsi: 8 éves lány, Mackó: 10 éves lány, Lea: 12 éves lány. A szereplők életkora ne térjen el nagyon a mesehősök korától!)

Nevezési feltétel: A Tartalomban megadott fejezetek egyikének 10 percnél nem hosszabb filmfeldolgozása a rendezéstől az előadáson át a rögzítésig és vágásig. A pályázók a pályamű beküldésével hozzájárulnak, hogy a Kiadó saját tárhelyére feltöltse a videót, s azt honlapján elérhetővé tegye, a filmkockákat pedig könyvkiadványa illusztrálására felhasználja. Továbbá kinyilvánítják szándékukat, hogy kölcsönös megállapodás alapján a teljes könyv filmfeldolgozására vállalkoznak.

Pályázás módja: A videofilmet MP4 formátumban kérjük beküldeni elektronikus úton az amtakbt@gmail.com címre, csatolt mellékletben. Kérjük a film előtt az alkotók, közreműködők és előadók nevét és szereposztását felkonferálni, valamint a pályázat mellékleteként a Színjátszókör képviselőjének e-mail címét megadni, hogy az elbírálás eredményéről értesíteni tudjuk. A mesekönyv szövegváltozatát az érdeklődőknek e-mailben kell kérniük a Kiadótól (amtakbt@gmail.com), aki megküldi
nekik a könyv kéziratát.

Nevezési díj: Nincs.

Pályadíj: A pályázatnak csak 1 nyertese lehet. A nyertes színjátszókör egyszeri 100.000 Ft díjazásban részesül, valamint a Kiadó felkéri a teljes mesekönyv filmfeldolgozására. Kiadó fenntartja a jogot, hogy amennyiben a zsűri úgy ítéli meg, hogy egyetlen pályamű sem felel meg kívánalmainak, a pályadíjat visszatartsa.

Elbírálás: A mesefilmeket háromtagú szakértő zsűri bírálja el.

Beküldési határidő: 2023. 11. 30.

Eredményhirdetés: az amtak.hu honlapon és e-mailben 2024. 01. 30-ig.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések